Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:< vorige1 ... 257 258 259 260 261 262 263 264 volgende >

02-02-2002 13:50, Hypotheek??
Hallo,

Wij willen graag een woonboot kopen. Nu hebben we er al een op het oog. Het nadeel wil echter dat we tot nu toe geen maatschappij hebben gevonden die een hypotheek wil verschaffen. Weet iemand misschien een maatschappij die wel hypotheken hiervoor verschaft en dan een hypotheek inclusief k.k..
Alvast bedankt voor de reactie.. Groeten Anja&Vincent
Vian

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  De laatste jaren is het mogelijk woonboten (met name -arken) te financieren tegen gunstige voorwaarden. Vroeger was dat een stuk moeilijker. Juist op dit moment is er (helaas) slechts een beperkt aantal banken die willen financieren.
  We adviseren contact op te nemen met bedrijven/tussenpersonen die ervaring hebben met dergelijke financieringen. Gegevens vind je op onze pagina "Adressen-Financieren".
 • Reactie 2, 00-00-0000 door sander schoen
  Wij hebben een hypotheek lopen voor onze woonboot bij de ING bank, ligplaatsvergunning en taxatie verplicht. kijk ook eens bij de arkotheker. (te vinden onder woonbootpagina.nl) succes!!

  (Opmerking redactie: gegevens van de Arkotheker e.d. vind je ook via menukeuze "Adressen-Financieren")
 • Reactie 3, 00-00-0000 door Marcel
  Ik heb onlangs mijn hypotheek afgesloten bij de ING bank met als tussen persoon Hamoen assurantien in drachten. Ik adviseer om een tussenpersoon te nemen die het een en ander voor je kan uitzoeken opdat je een zo voordelig mogelijke hypotheek kan afsluiten. Rabobank financiert slecht 100% v/d taxatiewaarde. ING wil 125% v/d verkoopwaarde financieren. Dit geeft je ruimte voor verbouwen e.d
 • Reactie 4, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  Naar aanleiding van reactie 3 een kleine aanvulling:
  De ING financiert 125 % van de taxatiewaarde bij gedwongen verkoop binnen zes maanden.
  In de praktijk betekent het dat je een hypotheek kunt krijgen voor iets meer dan het bedrag waarvoor je de woonboot koopt (dat is dus minder dan 125 % van de koopprijs).
  Daarbij geldt als voorwaarde dat een erkende taxateur de vrije verkoopwaarde taxeert op eenzelfde bedrag als de koopprijs. Oftewel: als je "teveel" voor een woonboot betaalt, kun je relatief minder lenen.


28-01-2002 12:34, verzekeren verplicht? gescheiden compartimenten
de woonboot die wij huurden is in de nacht van oud op nieuw gezonken door knappen van leidingen terwijl wij niet thuis waren.
Eigenaar wil de schade op ons verhalen omdat hij niet tegen waterschade verzekerd is. Weet iemand of eigenaar verplicht was zich te verzekeren?

2e vraag, de compartimenten in de betonnen bak waren volledig afgesloten van elkaar. Er is 1 compartiment volgelopen, boot is gaan hellen en aan de zijkant water gaan hevelen. Afgesloten compartimenten zijn handig als je lek slaat door een aanvaring of storm, maar bij vollopen juist weer dodelijk. Wat was de beste keus geweest
peter monnee

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  Het eerste punt is ons niet helemaal duidelijk. De eigenaar kan de schade (naar onze mening) eventueel op jullie verhalen als jullie verantwoordelijk (wettelijk aansprakelijk) zijn voor het knappen van de leidingen. In dat geval zouden jullie gebruik kunnen maken van je w.a.-verzekering.
  We nemen echter aan dat jullie voor het knappen (en de gevolgen daarvan) niet verantwoordelijk zijn. De eigenaar zou dan zelf voor de kosten moeten opdraaien, waarbij het (op z'n minst) niet handig is dat hij niet verzekerd is.

  Het aanwezig zijn van compartimenten in een woonark is het gevolg van een bouwmethode waarbij tussenwanden toegepast worden. Deze worden geplaatst om de constructie sterker te maken. Je noemt als nadeel dat het "dodelijk" is bij vollopen, maar daarbij is de oorzaak toch niet van invloed?
  Sommige bouwers kozen en kiezen voor een constructie met tussenwanden, anderen bouwen bakken zonder tussenwanden. Bij beide methodes ontstaan goede bakken.
 • Reactie 2, 00-00-0000 door sander en danielle
  Als je een woonboot huurt, dan is de huisbaas verantwoordelijk voor het onderhoud, tenzij er in het huurcontract iets over is vastgelegd. Als er aan te tonen is dat hij in gebreke is gebleven hiermee, is hij toch altijd nog zelf verantwoordelijk hiervoor. Ga anders voor meer informatie en eventueel hulp naar de rechtswinkel. succes!
 • Reactie 3, 00-00-0000 door Bob Groothuis
  Ik heb begrepen dat bij veel verzekeringen het kappen van leidingen niet verzekerd is. Alleen schade met een van buitenaf komende oorzaak zijn verzekerd. Het knappen van leidingen door bijvoorbeeld ouderdom en/of een verkeerde koppeling zijn voor eigen rekening.
  Ik neem wel aan dat de eigenaar van het schip daar dan verantwoordelijk voor is (en dus niet de huurders).


27-01-2002 19:08, Woonboot gezocht
Ik ben op zoek naar een woonboot, dat naar de haven van
Emden (Dollaart bij Delfzijl) in duitsland kan gebracht woorden.
Voorwarden: bouwjaar voor 1945 prijs minder dan Euro 30.000
Aanbieden via e-mail: hdv_d@hotmail.com of fax: 0049 4947 912905
Erich Hofmann

Geef Reactie27-01-2002 14:52, Intimmeren
Ik ben bezig met het kopen van een stalen schip. Wie kan mij helpen met een opzet hoe ik vakkundig wanden + vloeren kan intimmeren+ isoleren ? Ben zelf wel handig maar heb geen ervaring met schepen.
Zou graag tekeningen of beschrijvingen hebben over timmertechniek, isolatie etc.

Bij voorbaat hartelijk dank.
Rick

Rick

Geef Reactie27-01-2002 01:25, gezocht
Ik ben op zoek naar een varend woonschip met ligplaats in Amsterdam (of net boven Amsterdam).
Waar kan ik hier info over vinden? Hoe ga ik als starter te werk? (ben reeds in bezit van boekje Te koop: Woonboot). Biedt de gemeente Amsterdam mij enige soelaas?
Wie o wie heeft tips!!!??? (met name over ligplaasts).
Chris

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door boyenk
  hoi, ik heb een zeer mooi varend ijsselaakje geschikt voor bewoning, ik kan evt wel een huurplaats in a'dam regelen? gr jerry


25-01-2002 13:06, slopen woonark
We hebben een nieuwe ark gekocht en nu moet de oude weg. Weet iemand adressen van slopers in de buurt van Groningen?
Nathalie

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door werner
  Hoi,
  jullie oude moet weg?
  is hij nog herstelbaar?
  wernervrijens@skynet.be


21-01-2002 12:12, Zoek binnenvaartschip om in te wonen.
Ben op zoek naar een schip om in te wonen of verder af te bouwen. Ik ben hier nogal een leek in, kan iemand me meer informatie geven rondom het wettelijke aspect van het wonen op een boot in BelgiŽ? (zoas: welke kosten gaan ermee gepaard om aan te meren, wat zijn de vereisten om in orde te zijn en vooral wat voor financiŽle impact heeft dit?)
vanhemel

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door kurt.vervloet@basiseducat
  Ik heb op deze site nog al eens geantwoord op soortgelijke vragen van Belgen die op het water willen gaan wonen. Ja, er zijn wettelijke voorzieningen. Nee, het is niet vanzelfsprekend om zomaar overal aan te meren, maar er zijn wel veel mogelijkheden. En gratis is het ook al niet, of het duurder is dan een huis hangt ook af van wat je precies wil en hoever je hierin gaat. Hoe weet ik dit nu allemaal? Ik woon zelf op een spits in de Antwerpse Kempen. Vandaar. Maar mail uw vragen eens door, en wie weet kan ik u dan meer concreet verder helpen.
 • Reactie 2, 00-00-0000 door Anoniem
  Mijn exact e-mailadres is kurt.vervloet@basiseducatieturnhout.be
 • Reactie 3, 00-00-0000 door Anoniem
 • Reactie 4, 00-00-0000 door ja.vrieswijk@chello.nl


19-01-2002 16:48, Zoek spits/aak te koop
Wij zoeken een spits of aak (of gelijkaardig vaartuig) om om te bouwen. Halfafgewerkt is ook welkom. Ligplaats is overbodig daar wij in Belgie willen liggen.
Lambert Arno

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  Surf eens naar Woonweb, via ons meu "Te koop".
 • Reactie 2, 00-00-0000 door Boelem Kuipers
  Wij hebben nog een ingekorte Belgische SPITS uit +/- gebuwd te Boom in Belgie. te koop.

  Intersssant : mail me dan voor een digitale foto.
  B. Kuipers
  Holland
  Ter Apel

 • Reactie 3, 23-03-2007 door harry
  Ik zag dat jullie een ingekorte spits te koop aan boden, is dat wat geworden anders wil ik graag in contact komen met jou Boelen. Groeten Harry de Jong


16-01-2002 23:11, opknappen oude woonboot
Ik heb een oude woonboot waar veel aan moet gebeuren. Ik weet niet waar ik moet beginnen. Heeft iemand tips of adressen van gespecialiseerde bedrijven?
Suzanne

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Jan
  Begin met een goed afmeer systeem dan blijft het in eider geval op z'n plaats en kun je gemakkelijker beginnen bij waar je gebleven was.
 • Reactie 2, 00-00-0000 door Marina
  begin in eerste instantie met een inventarisatie wat er allemaal moet gebeuren. Klinkt misschien erg eenvoudig, maar dit geeft jezelf helderheid en kan tevens een insteek zijn om een kostenraming op te zetten. Neem altijd wat extra ruimte qua te maken kosten want eenmaal begonnen kom je van alles tegen die vallen onder het kopje "onvoorzien"! Ga tevens na wat prioriteit heeft en wat niet. Een werkende douche kan prioriteit hebben boven nieuwe keukenkastdeurtjes, maar heb je een lekkend dak, dan kun je beter dat eerst doen! (lijkt me)
  Dus:
  1. Inventariseer de dingen die moeten gebeuren
  2. Stel een prioriteitenlijst op (wat moet nu, kan nu en kan eventueel volgend (na)jaar?)
  3. Maak een kostenraming middels het bellen en navragen bij de nodige adressen op deze site
  4. Stel vast waar je geld voor hebt en waarvoor niet
  5. Schakel mensen in en/of ga zelf aan de slag!
  Succes en hopelijk heb je wat aan het bovenstaande!


16-01-2002 14:45, Tip ter harte genomen: dakisolatie
Onderstaand mijn oproepje/vraag aan u allen. Ik neem uiteraard de tip vanuit woonbootplaza ter harte. De boot ligt in amsterdam.
Dankjulliewel!

Marina

Marina van Mil

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  We hebben ons laten vertellen dat De Boer in Naarden een goed bedrijf is dat veel werk in Amsterdam uitvoert (dakwerkzaamheden, electra, sanitair en cv). Hun telefoonnummer is: 035-6943386


< vorige1 ... 257 258 259 260 261 262 263 264 volgende ><< Terug
http://www.waterdetector.nlhttp://www.drijvendwonen.nl
http://www.arkenbouw.nlhttp://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NL


Nieuws

Woonbotenland wordt verbouwd
Datum: 01-09-2017
Binnenkort komt de nieuwe versie online
Lees verder...

Wateroverlast in woonboot Voorschoten
Datum: 12-06-2017
slachtoffer naar ziekenhuis
Lees verder...

Uitzonderingen in Bouwbesluit voor nieuwe woonboten
Datum: 10-06-2017
vanaf 1 januari 2018
Lees verder...

Archief >>

http://www.woonbotenmakelaar.nlhttp://www.woonboot.nl
http://www.bootklussers.nlhttp://www.vlotmagazine.nl


Vraagbaak

antwoord Tamara/Hypotheek
Datum: 16-01-2018

nieuwe wet voor woonboten
Datum: 15-01-2018

Gezonken woonboot
Datum: 11-01-2018

Stalen damwand / betonnen bak
Datum: 06-01-2018


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten