Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:< vorige1 ... 256 257 258 259 260 261 volgende >

15-12-2001 22:56, waarde
word de waarde van een boot nou , net zo als bij huizen, meer waard naar loop van tijd ?
pascal

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  De laatste jaren zijn de prijzen van woonboten (net als van huizen) sterk gestegen. De waarde is onder andere afhankelijk van de vraag en aanbodverhouding. De vraag naar woonboten is groot (en groter geworden), terwijl het aanbod relatief klein is en blijft. Er is niet of nauwelijks uitbreiding van het aantal ligplaatsen.
  Er is een verschil met huizen: ter vergelijking, er worden wel veel huizen bijgebouwd, terwijl slechts mondjesmaat nieuwe woonbootligplaatsen verschijnen.
  Aan de explosieve prijsstijging zal wellicht een einde zijn gekomen. Het blijft koffiedik kijken, omdat de verdere prijsontwikkelingen afhankelijk zijn van meerdere factoren (net als bij huizen).


12-12-2001 15:48, dieselgestookte cv installatie en vuilwatertank
Wie kan mij helpen aan adressen van bedrijven die dieselgestookte cv instalaties plaatsen en vuilwatertanks voor een tjalk.
carola

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door ardo
  Op de werf Rietpol in spaarndam zijn uitstekende nieuwe dieselpotkachels te koop. 2L per etmaal houdt de boot boven het vriespunt. Het dubbele jaagt de temperatuur 20-30 graden omhoog. (Van -10 naar kamertemperatuur).
  De fabriekant is Refleks in Denemarken.


  Ik heb zelf de kleinste maat met daarop aangesloten een 60L warmwaterboiler en 3 cv radiatoren in een stalen schip van 12m.

  Besteed vooral aandacht aan goede isolatie van de leidingen.

  RVS of Polyester vuilwatertanks kun je overal laten inbouwen, iin alle vomen en maten. In Noord- en zuidholland kun je er zelfs subsidie voor krijgen.
  Leegslubberen is een veel groter probleem, omdat er in NL nagenoeg nog geen installaties voor zijn.


12-12-2001 15:44, binnen betimmering van tjalk
Ik ben op zoek naar ideeen/ foto's voor de binnen betimmering van een tjalk. Wie heeft er adressen of websites van scheepstimmerbedrijven die dit doen? Of wie weet een boek waaruit ik ideeen op kan doen?
carola

Geef Reactie11-12-2001 19:54, Starter
Hoi,

Al jaren heb ik het leuk gevonden om op een woonboot te wonen. Regelmatig kijk ik op diverse websites voor informatie. Ik merk daarin dat het makkelijker is een boot te kopen zonder ligplaats dan met ligplaats. Als ik voor mezelf een boot zou willen aanschaffen, wat zijn dan de dingen waar ik rekening mee moet houden. Hoe kan ik bijvoorbeeld een ligplaats verkrijgen en wat zijn de eisen waar een woonboot aan moet voldoen? En waar zou ik nog meer terecht kunnen met vragen?
Ik zie de antwoorden hoopvol tegemoet.
Groetjes Nathaly
Nathaly

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  Over het verkrijgen van een ligplaats hebben we kortgeleden nog een antwoord gegeven (kijk naar de vraag van 24 nov. jl.).
  Welke informatie mis je nog na het lezen en bekijken van onze informatiepagina's? Je kunt eventueel ook terecht bij de Landelijke Woonboten Organisatie (LWO) als je daarvan lid wordt. Adresinformatie vind je op onze pagina "Adressen-Verenigingen".
  Als je een woonboot gaat kopen, is het verstandig iemand mee te nemen met verstand van woonboten (b.v. uit de kennissenkring) of een aankopende woonboten-makelaar/adviseur in te schakelen.
  Succes! Met vriendelijke groet, redactie Woonbootplaza


08-12-2001 15:34, Naambord
Wie weet waar ik een naambord(hout) met gouden letters voor onze ark kan laten maken ?
Jan

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  Probeer het bijvoorbeeld eens bij Joebjab, tel: 075-6873826 of Bootaccessoires Vinkeveen, tel: 0294-291460 (adresgegevens op onze pagina "Adressen-Diversen").
 • Reactie 2, 00-00-0000 door danielle
  Als je in de buurt van beverwijk woont, ga dan eens naar de beverwijkse bazaar (de zwarte markt) in hal 5 zit een meneer die met de hand houten naamborden maakt, mischien kom je er met deze meneer uit. succes
 • Reactie 3, 00-00-0000 door J peper
  Geachte heer /mevrouw

  Hierbij een reactie op uw oproep.
  Ik ben houtsnijder en heb veel ervaring in het maken van naamborden, kan elk gewenste letter en lengte van het bord in hout voor u maken, Wel is het belangrijk te weten of u de letter in het hout gesneden wil hebben of dat de letter er bovenop komt te liggen.
  Voor het uitbrengen van een offerte ben ik meer gegevens van u nodig, bijvoorbeeld de lengte / breedte en dikte van het naambord ook uw eventuele voorkeur voor houtsoort, de naam en het aantal.

  Met vriendelijke groeten,

  Jouke
 • Reactie 4, 00-00-0000 door J peper
  Geachte heer /mevrouw

  Hierbij een reactie op uw oproep.
  Ik ben houtsnijder en heb veel ervaring in het maken van naamborden, kan elk gewenste letter en lengte van het bord in hout voor u maken, Wel is het belangrijk te weten of u de letter in het hout gesneden wil hebben of dat de letter er bovenop komt te liggen.
  Voor het uitbrengen van een offerte ben ik meer gegevens van u nodig, bijvoorbeeld de lengte / breedte en dikte van het naambord ook uw eventuele voorkeur voor houtsoort, de naam en het aantal.

  Met vriendelijke groeten,

  Jouke
 • Reactie 5, 00-00-0000 door Marja
  U heeft een reaktie op uw vraag gehad van ene Jouke.
  Zou ik zijn adres ook mogen , ik ben namenlijk al heel lang op zoek naar iemand die een bord voor onze boot kan maken

  Alvast vriendelijk dank
  Marja van Thiel
 • Reactie 6, 20-02-2007 door De Boer
  Voor uw persoonlijke naambord kunt u ook een mail sturen naar scheepsnaamborden@gmail.com Bijna alle vormen en maten houten naamborden kunnen daar worden besteld. Gewoon een mail sturen met wensen.. E. de Boer


03-12-2001 15:33, huur
ik zag een advertentie van een ark die per weekend etc wordt verhuurd. zo'n ad hoort toch niet op deze site thuis???
liesbeth koning

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  We proberen met deze site zoveel mogelijk informatie te geven over woonboten (-arken, -schepen) en alles wat daarmee te maken heeft. Er is regelmatig vraag naar de mogelijkheid woonboten te huren. Een advertentie over dat onderwerp past naar onze mening dus op deze site.
  Overigens nemen we aan dat u de advertentie (banner) van Houseboat-Hotel bedoelt? Daarin wordt niet ťťn ark aangeboden, maar worden woonbooteigenaren opgeroepen zich aan te sluiten bij een organisatie die structureel woonruimte op woonboten te huur aanbiedt.
  Met vriendelijke groet, Redactie Woonbootplaza
 • Reactie 2, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  Inmiddels hebben wij van de inzendster begrepen dat zij een advertentie op Woonweb bedoelt (via ons menu "Te koop"). Het betreft een woonark te huur in Aalsmeer.
  Dergelijke advertenties zijn min of meer vrij te plaatsen. Wellicht wordt hiermee een doelgroep (liefhebbers van tijdelijk waterwonen) bereikt.
  Zie ook onze pagina "Diversen" in het menu bij "Adressen" (drijvende hotels e.d.).


01-12-2001 16:33, Buying a houseboat
We are a danish couple in the late thirties who would like to move from an apartment in the countryside to a houseboat on the seaside..

We are in a search of a houseboat, because living on water is the ideal environment for us regarding to outdoor living, pleasantly boatsurroundings and being close to seawater.
We have the perfect place at a boatharbour in Aarhus, Jutland. Now we just are in a need for a houseboat.

Keywords are:
∑ Platte boden
∑ Sturdy
∑ Measure 5m vs 28m (plus/minus)
∑ Captains Cabin light and friendly
∑ Royal height in hull
∑ Technically in good condition
∑ Possibly a LUXE-MOTOR
∑ Goede staat von onderhoud
∑ Cash payment

Please contact:
Niels BreŁner & Conny Boisen
Randersvej 561
8380 Trige
Denmark
Tel: (0045) 8698 9652 Mail: niels_b@post.tele.dkGeef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  You can take a look at Woonweb: choose "Te koop" (= for sale) in our menu and then choose "Zonder ligplaats" (= without mooring).
  Unfortunately for you the language is Dutch.


29-11-2001 15:02, woonboten in BelgiŽ? stortbeton in een woonboot?
Ik overweeg het alternatief om in een woonboot te gaan wonen, in BelgiŽ. Daar ik geen informatie vind over het woonbootgebeuren in BelgiŽ zou ik willen vragen of er iemand mij kan verder helpen. (informatie over ander woonbooteigenaars in BelgiŽ, meer bepaald in Antwerpen, wetgeving, ligplaatsen, enz.)
Laatst zag ik een advertentie staan van een woonboot (een Spits van 38x5m) die voorzien was van 100ton stortbeton. Nu is mijn vraag of dit een voordeel of een nadeel is? Wat met eventuele reparatiewerken? Kan deze boot nog op het droogdok? En wat met de vaareigenschappen?
alle informatie welkom
mvg
Olivier De Meulder
Olivier De Meulder

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  We hebben gegevens ontvangen van iemand die in BelgiŽ actief schijnt te zijn op woonbotengebied. We proberen met die persoon in contact te komen. Zodra dat gelukt is, zullen we dat laten weten.
 • Reactie 2, 00-00-0000 door Kurt Vervloet
  Geachte, aangaande uw vraag over woonboten in BelgiŽ, ligplaatsen en andere informatie, zou ik u denk ik wel kunnen helpen. Samen met mijn vrienden woon ik op een boot op het kanaal Dessel - Schoten, met goedgekeuurde en -betaalde ligplaats. Het wat, hoe en waar kan ik u misschien beter per telefoon, of persoonlijk vertellen (ik beschik hier ook niet over de exacte adressen). Wat betreft de aanwezigheid van stortbeton in de voornoemde spits, is het ook moeilijk om dit vanop een afstand te beoordelen (ligt deze op het vlak?, of is er nog ruimte tussen vlak en buithelling?,... ) maar ook andere factoren zijn belangrijk bij de aankoop van een spits. Vandaar meel me gerust op kurt.vervloet@basiseducatieturnhout.be of bel me op 0477/39 77 34.
 • Reactie 3, 00-00-0000 door Bruno Keymolen
  Is het nodig om een spits te voorzien van een paar ton balast voor de stabliliteit ?
 • Reactie 4, 13-05-2007 door Barbara
  Beste Olivier, Spijtig genoeg is dit geen mailtje met een antwoord op jouw vraag. Ik ben namelijk op zoek naar dezelfde informatie, maar over wonen op een woonboot in BelgiŽ (Antwerpen) is er ontzettend weinig tot eigenlijk gťťn informatie... Misschien kunnen we elkaar wat helpen bij het zoeken en vinden van deze informatie? Ik heb de tip al gekregen om bij de Antwerpse Havendienst mijn oor te luisteren te leggen, goed dat ik hier contactgegevens van vind... Veel succes en we horen ons waarschijnlijk! Met vele groeten, Barbara
 • Reactie 5, 26-06-2010 door leen
  Beste olivier of Barbara, kan ik iemand van jullie mailen om wat vragen te stellen mbt jullie ervaringen mbt wonen op een woonboot, alvast bedankt, groeten


28-11-2001 04:46, huren van woonboot
Graag zou ik op een woonboot wonen,ik kom van de kermis en heb veel in een woonwagen gewoont. Het lijkt mij toch leuker om in een woonboot te wonen en nou ik ga werken in amsterdam terwijl ik in deventer woon vraag ik mij af of ik niet een boot kan huren?
renate

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  Uiteraard juichen wij het toe als iemand besluit op het water te gaan wonen. Het aanbod van woonboten vind je onder andere via ons menu "Te koop" (op Woonweb). Een enkele keer worden daar ook woonboten te huur aangeboden.
 • Reactie 2, 00-00-0000 door ruud van den bergh
  hallo daar
  ik kan je niet helpen aan een woonboot, maar ik had een vraag en misschien weet jij dit wel.
  ik ben op zoek naar de zogenaamde koekoeken die nog al eens gebouwd worden op woonwagens. het zijn die kleine raampjes op het dak vaak over de hele lengte.
  weet je deze misschien te koop of weet je waar ik ze kan kopen of kan laten maken
  groet en alvast bedankt voor het antwoord
  Ruud


26-11-2001 12:36, van vaste stek naar ''zwervend bestaan''
Bij deze willen wij vragen tegen welke dingen je zoal aan kunt lopen als je van de vaste wal naar een varend woonschip verhuist, in de zomer beschikken wij over een vaste plek waar wij liggen, wij moeten dan met een klein bootje naar de vaste wal varen, dat duurt ongeveer 4 minuten, dat is in de zomer geen probleem, maar in de winter is dat een ander verhaal, dan willen wij de boot in een jachthaven liggen, dat houd dus in dat wij geen vast adres hebben, postbus huren is dan een goede optie, maar er zullen ongetwijfeld nog meer dingen zijn waar wij tegen aan zullen lopen, als iemand zijn of haar verhaal wil doen, graag, alle reacties zijn welkom. groetjes Cees en Jacoline
"Cees en Jacoline

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door GERT
  BEL 072 5151144


< vorige1 ... 256 257 258 259 260 261 volgende ><< Terug
http://www.woonboot.nlhttp://www.wonen-op-water.nl
http://www.arkenbouw.nlhttp://www.drijvendwonen.nl


Nieuws

Woonbotenland wordt verbouwd
Datum: 01-09-2017
Binnenkort komt de nieuwe versie online
Lees verder...

Wateroverlast in woonboot Voorschoten
Datum: 12-06-2017
slachtoffer naar ziekenhuis
Lees verder...

Uitzonderingen in Bouwbesluit voor nieuwe woonboten
Datum: 10-06-2017
vanaf 1 januari 2018
Lees verder...

Archief >>

http://www.waterdetector.nlhttp://www.woonbotenmakelaar.nl
http://www.bootklussers.nlhttp://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NL


Vraagbaak

Ligplaats gevraagd
Datum: 15-10-2017

Woonschip hypotheek
Datum: 11-10-2017


Datum: 07-10-2017

Betonnen steiger koppelen/kopen 13meter X 2meter
Datum: 05-10-2017


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten