Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:< vorige1 ... 259 260 261 262 263 264 volgende >

10-11-2001 20:35, Ervaringen scheepswerf De Blauwe Wimpel
Hoi woonbootplaza, ik vraag mij af of er meerdere mensen (slechte) ervaring hebben met "Scheepswerf De Blauwe Wimpel" uit Diemen?
Mijn ouders hebben ong. 2 mnd. geleden een betonnen bak laten plaatsen en er ging het e.e.a. mis, nu zitten zij al ong. 4 weken te wachten op een pomp waarmee ze water kunnen krijgen en naar het toilet kunnen gaan!!
Dit bedrijf is, steeds, slecht te bereiken ( de eigenaar!) en laat niks van zich horen na ettelijke telefoontjes en als zij er langs gaan!!

Met vriendelijke groet,
Mevr. C. Dreksen

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Bas Rosendaal
  Even een lans breken voor de Blauwe Wimpel. Ik heb er een ark laten bouwen in 1992 en nog dagelijks geniet ik voor de vakkundigheid waarmee het werk is uitgevoerd. Ik kan me ook moeilijk voorstellen dat je niet met ze tot overeenstemming kunt komen. Wel hebben ze een hekel aan bellen. "Kamp belt niet", zei de oude eigenaar ooit tegen mij. Mijn advies: stap in de auto, rij naar Muiden (achter de Centrale) en praat met ze.
 • Reactie 2, 00-00-0000 door hermina
  ook wij hebben dergelijke ervaringen wbt slechte communicatie en het laten afweten bij problemen. advies: neem een rechtsbijstandsverzekering voordat je iets laat doen door dit bedrijf!


10-11-2001 20:33, Verplichte ligplaats gemeente
Ik heb in voorgaande jaren eens vernomen dat er een wet bestaat m.b.t tot de Gemeenten in NL dat men verplicht is tot het legaliseren van ligplaatsen en/ of woonwagen staanplaatsen, wanneer dit het geval is, om hoeveel % op het aantal inwoners gaat deze wet dan op.


Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  Wellicht doelt u op een artikel uit de vroegere Wet op Woonwagens en Woonschepen. Deze wet (die sinds 1999 niet meer bestaat) bevatte artikel 31. Simpel gesteld kwam het erop neer dat iedere gemeente (met water) aan tenminste één woonboot een ligplaats moest verstrekken. In de praktijk betekende het dat mensen met een woonboot zonder ligplaats op een zoektocht door Nederland een gemeente zonder liplaats konden vinden. Daar konden ze dan een permanente ligplaats voor hun schip afdwingen.
  In de huidige Huisvestingswet is een soortgelijk principe overgenomen in artikel 88, waarin als het ware staat dat gemeentes geen regels mogen stellen die het ligplaatsen voor woonschepen onmogelijk maken.
  In de praktijk levert dit echter toch vaak problemen op. De LWO (Landelijke Woonboten Organisatie) is doende met een aantal zaken op dit punt. Je zou met hen contact kunnen opnemen (zie onze pagina "Verenigingen").

  Met vriendelijke groet, redactie WOONBOOTPLAZA.
 • Reactie 2, 03-10-2007 door tonia
  zo ver wij weten is het 1000 huizen op 1 staanplaats voor woonwagens hoe veel het is op woonboten weet ik niet . En hoe ver de gemeent`s zich hier aan houden weet ik niet. het lig ook aan welke gemeente het is. En hier bij wil ik verder ook graag op de hoogte blijven hoe dat allemaal zit. Ben zelf ook op zoek na een staan plaats met of zonder woonwagen. Te huur of te koop. heeft u voor mijn info wilt u dit dan na mijn toe sturen. vanderham@orange.nl bedank hier voor tonia


10-11-2001 20:31, Wonen op zeilschip zonder vaste ligplaats
Ik ben van plan om een zeilschip te kopen om op te gaan wonen (zonder een vaste ligplaats) - en mijn huurwoning op te zeggen. Volgens woonbootplaza.nl zou het dan een woonschip betreffen. Denken de financiers hier ook zo over? En is het mogelijk om in dit geval een "normale woonarkhypotheek" te verkrijgen (met de daarbij behorende rente aftrek)?


Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  In de algemene uitleg op Woonbootplaza gaan we er (voor het gemak) vanuit dat alles wat drijft en bewoond wordt een woonboot is. Uiteraard is dit kort door de bocht en gelden op o.a. juridisch vlak wat strakkere omschrijvingen.
  Op een schip (dat bij het kadaster ingeschreven staat) kan een financiering verstrekt worden. De mogelijke vormen van financiering zijn afhankelijk van waarde van het schip, hoogte van het te lenen bedrag, hoogte van het inkomen en dergelijke. Voor informatie over de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie verwijzen we naar één van de gespecialeseerde bedrijven op onze pagina "Financieren".
  De aftrekbaarheid van de hypotheekrente is afhankelijk van het gegeven of het woonschip duurzaam aan zijn ligplaats gebonden is. Over de vraag wat het begrip "duurzaam" inhoudt verschillen de meningen. In uw geval lijkt het helaas duidelijk: het schip is niet aan een (vaste) ligplaats gebonden.

  Met vriendelijke groet, redactie WOONBOOTPLAZA.


10-11-2001 20:30, Gehuurde woonboot
Wij (ik en m'n vriendin) huren een wootboot van een verhuurder. Op zich niet zo bijzonder, maar de (particulier)verhuurder laat het af weten als het om onderhoud en/of reparaties gaat. Zelfs na herhaalijk bellen komt hij niet opdagen om eventuele reparaties uit te voeren. Het gaat hierbij om reparaties van toch wel essentiele dingen zoals verwarming en de waterleiding. Het is ons bekend dat we niet zoveel rechten hebben als bij het huren van "normaal" ontroerend goed, en volgens de verhuurder kunnen we geen stappen ondernemen, om zo toch de reparaties af te dwingen. Nu willen we graag weten wat onze rechten zijn om zo dit probleem op te lossen. Help ons want de winter staat weer voor de deur..


Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  Helaas kunnen we jullie hierover geen wijze raad geven. Probeer het eens bij de LWO (adresgegevens op onze pagina "Verenigingen")of bijvoorbeeld een woonbotenadvocaat (vind je op onze pagina "Overigen").
 • Reactie 2, 00-00-0000 door Anoniem
  Het is heel simpel hou gewoon de helft van de huur in tot de reparaties zijn uitgevoerd.


10-11-2001 20:28, Aansluiting op riolering
Ik ben geinteresseerd in een woonark, die echter nog geen aansluiting heeft op de riolering. Op internet las ik dat vanaf 2005 iedereen (niet alleen woonboten) verplicht is om of op de riolering aangesloten te zijn, of zelf een reinigingsinstallatie te installeren. Is daar meer over bekend bij jullie?
NB: de verkopend makelaar deed er nogal makkelijk over: zal wel door de gemeente uitgevoerd worden (en betaald!).
Ik ben daar zelf niet zo zeker van.Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  Redactie Woonbootplaza, Al jarenlang wordt er gesproken over het verbod op het lozen van afvalwater in het water, in het kader van de Wet Verontreiniging Oppervlaktewater (WVO). De ingangsdatum is al een aantal keren uitgesteld, en nu is het streven inderdaad het jaar 2005.
  De LWO (=Landelijke Woonboten Organisatie, zie onze pagina "Verenigingen") is druk bezig o.a. uit te zoeken wat er komt kijken bij het aansluiten van de betreffende woonboten.
  In het verleden zijn er projecten voor aansluiting van woonboten geweest, waarbij de kosten (na verstrekking van Rijkssubsidie) betaald werden door de gemeente. Het is nog maar zeer de vraag of gemeentes de kosten voor nu nog aan te sluiten schepen zullen gaan betalen. Dit is meestal niet het uitgangspunt van de gemeentes.
  Je kunt contact opnemen met de LWO, maar voor de eventueel aan te kopen woonark ook even informeren bij de betreffende gemeente.

  Met vriendelijke groet, redactie WOONBOOTPLAZA.


10-11-2001 20:25, Belangenvereniging oprichten
Beste redactie,
Jullie stukje over de man in Breukelen gelezen. Hij moet zijn boot 16 cm laten zakken. Mijn vraag is wie zijn boot heeft gebouwd en hoe hij gevaren is (juridisch) met eventueel verhaal van zijn schade op deze bouwer? Ik heb iets soortgelijks. Mijn boot ligt veel dieper dan afgesproken en ben benieuwd of er meer mensen zijn die deze problemen hebben. Misschien kunnen we een belangenvereniging oprichten zodat er op den duur een soort woonbootgarantiefonds komt waar gedupeerde woonbootbewoners terecht kunnen. Het zou de branche ten goede komen.

Zijn er overigens tips over de mogelijkheden om een te diep liggende boot meer drijfvermogen te geven?

Met vriendelijke groet,
Jeroen Muijsson

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  Het lijkt ons handig om met dergelijke berichten aan te kloppen bij de Landelijke Woonboten Organisatie (LWO). Gegevens vind je op onze pagina "Verenigingen".

  Met vriendelijke groet, redactie Woonbootplaza


10-11-2001 20:24, Welke arkenbouwer?
Ik ben op zoek naar een arkenbouwer die een origineel ontwerp kan leveren voor een woonark. Wie heeft er suggesties?
Vriendelijk dank!!
Peter

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Auke, Inge Kai, Fin & Pj
  Spruyt Heerenveen
  Hier ben je altijd welkom. Ze hebben ons fantastisch geholpen, de koffie is goed en alles is bespreekbaar.
 • Reactie 2, 00-00-0000 door danielle
  Ga eens contact zoeken met abc arkenbouw, maak een afspraak en ga kijken, hebben wij ook gedaan echt fantastisch! helemaal gericht op wat jij wil en een top kwaliteit! erge aardige mensen die je maar al te graag rond leiden. wij zijn hierover 100% tevreden.


10-11-2001 20:23, WOZ-waarde Amsterdam
Beste...,

Ik ben bezig met het invullen van mijn voorlopige teruggaaf IB ivm eigen woning (lees: boot). Nu blijkt dat de gemeente Amsterdam voor woonboten geen nieuwe WOW-waarden heeft vastgesteld. De Belastingdienst stelt dat je als indicatie moet nemen de waarde die de boot had in het economisch verkeer per 1-1-1999. Dit bedrag zal ook op de komende belastingaanslag worden vermeld. Mijn vragen:
Weet iemand hoe deze waarde is vastgesteld?
Is het normaal dat deze waarde 300% (...) van de oude WOZ- waarde is?

BVD
Ben

Geef Reactie10-11-2001 20:21, Droogliggen
Geachte lezer,

wij staan op het punt om een woonboot met een betonnen bak te laten bouwen.
Deze boot zal een diepgang krijgen van ongeveer 150cm. Het waternivo op onze
ligplaats kent nogal wat schommelingen, zodanig dat het waternivo tot 60 cm
kan zakken waardoor de boot "droog" komt te liggen. Als dit mogelijk is,
waar moet ik dan extra aandacht aan besteden? Wat voor ervaringen heeft men
hiermee? Alvast bedankt voor de reactie.
Nico

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  Op 30 juli jl. is een soortgelijke vraag gesteld. Wij hebben toen geantwoord:

  Het stijgen en dalen van het water is voor een betonnen bak geen probleem, mits de ark goed afgemeerd is. Het zou eventueel een probleem kunnen zijn als de bak op de bodem komt en daarop niet vlak ligt. Het beton is niet of nauwelijks bestand tegen puntbelasting. Zolang de ark gelijkmatig goed ondersteund wordt, zal er (in theorie) niets gebeuren.
  Kijk voor de aardigheid eens op onze pagina "Projecten" naar het project "De Gouden Kust" in Maasbommel. Daar worden buitendijks drijvende woningen gebouwd. Een deel daarvan ligt bij normaal waterpeil op een vlakke ondergrond en gaat drijven als het water stijgt.

  Met vriendelijke groet, redactie WOONBOOTPLAZA.
 • Reactie 2, 00-00-0000 door Kees
  Je kan wel een plaat neerleggen maar hebben deze mensen wel ervaring met hoogwater mijn ervaring met hoogwater is dat er zand van boven mee komt en dat kan wel eens problemen opleveren als er onder de bak zandophoping komt waardoor een bak kan schuuren
 • Reactie 3, 00-00-0000 door Redactie Woonbootplaza
  Inmiddels is duidelijk dat men in Maasbommel afgestapt is van het idee van de vlakke plaat. Het project zal nu gerealiseerd worden met betonnen bakken die bij laag water op verticale palen komen te liggen.


10-11-2001 20:15, Warmtepomp van de firma Inalfa-ares uit Venray.
Wij zijn de bouw van onze nieuwe woonark aan het plannen en stuiten daarbij op een bericht over een zogenaamde warmtepomp. Deze pomp maakt gebruik van het temperatuurverschil tussen grond- en oppervlaktewater waardoor warmte ontstaat. In de zomer kan dit principe worden omgekeerd en ontstaat er koelte. Dit bericht is alweer wat jaartjes oud. Het betreft een warmtepomp van de firma Inalfa-ares uit Venray. Wij zijn op zoek naar mensen die inmiddels ervaring hebben opgedaan met dit verwarmings/koelingssysteem op een woonark en deze met ons willen delen.
Alvast bedankt voor de reactie(s).

Purmerend (NH).

Maartje en Gerjo Slootweg

Geef Reactie

 • Reactie 1, 00-00-0000 door j.roos
  Hallo,wij laten een ark bouwen en willen hetzefde systeem installeren,ook wij hebben geen info.Weten jullie inmiddels meer?Vr. groet,Jan Roos.
 • Reactie 2, 26-07-2016 door Arnoud
  Ook ik ben aan het zoeken naar een geschikte water/water warmtepomp. Wie heeft er al ervaring?
 • Reactie 3, 26-07-2016 door Arnoud
  Ook ik ben aan het zoeken naar een geschikte water/water warmtepomp. Wie heeft er al ervaring?


< vorige1 ... 259 260 261 262 263 264 volgende ><< Terug
http://www.bootklussers.nlhttp://www.arkenbouw.nl
http://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NLhttp://www.waterdetector.nl


Nieuws

Woonbotenland wordt verbouwd
Datum: 01-09-2017
Binnenkort komt de nieuwe versie online
Lees verder...

Wateroverlast in woonboot Voorschoten
Datum: 12-06-2017
slachtoffer naar ziekenhuis
Lees verder...

Uitzonderingen in Bouwbesluit voor nieuwe woonboten
Datum: 10-06-2017
vanaf 1 januari 2018
Lees verder...

Archief >>

http://www.woonbotenmakelaar.nlhttp://www.woonboot.nl
http://www.drijvendwonen.nlhttp://www.vlotmagazine.nl


Vraagbaak

antwoord Tamara/Hypotheek
Datum: 16-01-2018

nieuwe wet voor woonboten
Datum: 15-01-2018

Gezonken woonboot
Datum: 11-01-2018

Stalen damwand / betonnen bak
Datum: 06-01-2018


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten